Sa pripremama počele i bh. juniorke

U Mostaru

Sa pripremama počele i bh. juniorke

H. Zilić

Nakon seniorske i kadetske ženske rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine, danas je sa pripremama počela i juniorska U19 reprezentacija.

Generaciju naših juniorki čine djevojke rođene 2002. i 2003. godine, a na spisku su većinom djevojke iz domaćeg prvenstva.

Selektorica Sanja Bajgorić je na prvim pripremama juniorke okupila u Mostaru, a pored selektorice Bajgorić u stručnom štabu je trenerica Bojana Rodić, trener golmana Sanel Radmanović, te fizioterapeut Harun Čelebić.

Bh. juniorke u julu očekujue kvalifikacije za EP, a turnir će se održati u Sjevernoj Makedoniji.

Podsjetimo, naše seniorke će prve u borbe. Od 30. maja do 6. juna igrat će prvi krug kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, protiv selekcija Italije, Grčke i Latvije.

Ovu aktivnu godinu za ženski bh. rukomet zaokružit će bh. kadetkinje, koje će u augustu igrati EHF šampionat u Gruziji.

Inače, ovo je prvi put da su u jednoj sedmici aktivne tri ženske rukometne reprezentacije naše države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi