Rukometašice Borca i Goražda i dalje nepobjedive

Ništa novo u Premijer ligi

Rukometašice Borca i Goražda i dalje nepobjedive

A. Beganović

Kompletirano je 6. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine za rukometašice nakon kojeg nije bilo nikakvih promjena na vrhu tabele.

Dvije prvoplasirane ekipe Premijer lige, Borac i Goražde, i u 6. kolu su trijumfovale s tim da su banjalučke Osice teže od očekivanog na domaćem terenu savladale Ljubuški (22:21), dok su Goraždanke pred svojim navijačima bile ubjedljive u duelu sa Ilidžom (27:17).

 

Rukometašice Goražda, koje su najprijatnije iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone, već u prvom poluvremenu duela sa Ilidžom, riješile su pitanje pobjednika. Naime, sjajnom igrom, prije svega u odbrani, izabranice Junuza Vlajčića, su već nakon 30 minuta imale prednost od sedam golova (13:6), da bi u drugom dijelu rutinski utakmicu privele kraju.

 

Najefikasnije u redovima Goražda bile su Enisa Hadžimusić sa 7, Mersiha Sarajlić sa 5, te Dora Vrdoljak i Alma Dervišević sa po 4 gola, dok su Maja Mihajlović, Ines Halebić i Enida Hadžiselimović sa po 4 gola bile najefikasnije kod Ilidže.

 

Trećeplasirana Mira i četvrtoplasirani Zrinjski nisu imali većih problema u susretima sa Lokomotivom i Hrasnicom, ekipama koje su i dalje bez ijednog osvojenog boda.

 

Mostarske Plemkinje su na Ilidži savladale Hrasnicu sa 42:23, dok je Mira u Mostaru  razbila Lokomotivu (36:13).

 

Još jedan susret i to onaj između Katarine i Krivaje iz Zavidovića odigran je u Mostaru, a nakon 60 minuta igre slavile su gošće sa 24:18.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

 

U Živinicama je istoimena domaća ekipa pretrpjela šesti poraz u prvenstvu. Ovaj put od Živinica bolje su bile rukometašice Jedinstva iz Brčkog, koje su slavile sa 30:22. Najefikasnije u redovima Jedinstva bile su Katić sa 9, te Pantić sa 6 golova, dok su Nukić sa 7 i Mujagić sa 6 golova bile najefikasnije kod Živinica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.