Rukometašice devete na Evropskom prvenstvu

Juniorke bolje od Velike Britanije

Rukometašice devete na Evropskom prvenstvu

M. Šljivak

Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH osvojila je deveto mjesto na Evropskom prvenstvu B divizije koje se igra u Bugarskoj.

U borbi za plasman bh. rukometašice su savladale selekciju Velike Britanije rezultatom 27:23.

Od samog početka utakmice selekcija BiH je dominirala. Utakmicu su otvorile vodstvom od 6:1, konstantno su i bez većih problema održavale prednost i nakon 30 minuta igre bilo je plus šest, 12:6.

Britanke su u nastavku zaigrale mnogo bolje. U 53. minuti meča su došle čak i na minus jedan (19:18), ali je zatim uslijedila serija BiH od 4:0 i tu je bio kraj.

Bez problema su naše rukometašice privele susret kraju i ostvarile su pobjedu koja im donosi deveto mjesto na EP.

Isidora Kršić je predvodila selekciju Bosne i Hercegovine sa osam golova, Soldo i Ćurić su dodale po pet, dok je kod Britanki Jessen bila najefikasnija sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi