Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH remizirala sa Finskom

EP B divizije

Ženska juniorska rukometna reprezentacija BiH remizirala sa Finskom

O. Lekić

Ženska juniorska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je prvi bod na Evropskom prvenstvu B divizije.

Naše mlade rukometašice su u okviru 4. kola Grupe B2 remizirale sa Finskom (20:20), te su grupnu fazu okončale na posljednjem mjestu sa jednim osvojenim bodom iz četiri utakmice.

Bod osvojen u duelu sa Finskom s obzirom na cjelokupnu situaciju u bh. ženskom rukometu može se smatrati uspjehom kao i samo učešće na Evropskom prvenstvu B divizije.

Najefikasnije u našim redovima danas su bile Soldo sa šest, te Dautović sa četiri pogotka, dok su kod Finske Heikkinen sa pet, te Norrgrann i Laasio sa po četiri pogotka bile najučinkovitije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi