Rukometašice Goražda, Mire, Borca i Gruda u polufinalu Kupa

Rukometašice Goražda, Mire, Borca i Gruda u polufinalu Kupa

A. Beganović

Na završnom turniru Kupa Bosne i Hercegovine za rukometašice igrat će Goražde, Mira, Grude i Borac.

Rukometašice Goražda u revanš susretu četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine savladale su Krivaju (31:23), te su tako nadonadile dva gola zaostatka iz prvog susreta. Goražde su do pobjede vodile Mujagić sa 14, te Šovšić sa sedam pogodaka, dok su kod Krivaje najefikasnije bile Saletović sa sedam, te Zvekić i Omahić sa po četiri pogotka.

Prednost od četiri pogotka (26:22) u revaš susretu nisu uspjele sačuvati rukometašice Zrinjskog, koje su u Prijedoru poražene od domaće Mire sa 24:16.

S druge strane, Grude su uspjele sačuvati prednost iz prvog susreta sa Lokomotivom. Naime, izabranice Zlate Zubac su na domaćem terenu slavile 34:22, dok su sinoć u Mostaru pretrpjele poraz (30:25), no i takav rezultat odveo ih je u polufinale.

Plasman u polufinale izborile su i rukometašice Borca, koje nisu igrale četvrtfinale jer je Izviđač odustao od učešća u najmasovnijem takmičenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.