Rukometašice Gruda uvjerljive protiv Mire u Prijedoru

Kup Bosne i Hercegovine

Rukometašice Gruda uvjerljive protiv Mire u Prijedoru

D. Vejo

Rukometašice Mire poražene su večeras u prvoj utakmici četvrtfinala Kupa BiH na svom parketu u Prijedoru od ekipe Gruda rezultatom 27:44 (10:22).

Prijedorčanke su solidno otvorile utakmicu protiv najboljeg tima u ligi. Minus dva (4:6) držale su do sredine prvog poluvremena, kada kreće potpuna ofanziva gostujućih rukometašica.

Iz minute u minut, gošće su samo povećavale prednost, pa je tako na semaforu nakon 20-tak minuta igre stajalo velikih 7:16 u korist tima iz Gruda.

Do kraja prvih pola sata, prednost gostujuće ekipe samo se povećavala pa se tako na predah odlazi pri rezultatu 10:22.

Isti scenario viđen je i u drugoj dionici susreta. Gošće su ponovo krenule furiozno i vodile glavnu riječ na terenu, pa je tako rezultat nakon 40 minuta igre glasio 12:28.

Gruđanke nisu imale milosti, pa tako ostvaruju pobjedu od velikih 27:44.

U pobjedničkoj ekipi istakla se Vrančićeva sa 10 pogodaka, dok je to u redovima Mire bila Bašanovićeva sa osam.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi