Rukometašice Ilidže na otvaranju sezone bolje od Mire

Ilidža na domaćem terenu slavila 26:23

Rukometašice Ilidže na otvaranju sezone bolje od Mire

A. Beganović

U okviru 1. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine rukometašice Ilidže su pred svojim navijačima savladali Miru (26:23).

Rukometašice Ilidže su u duelu sa Mirom opravdale ulogu favorita i stigle su do prve pobjede. Mira je pružila dobar otpor tokom svih 60 minuta, a nakon prvog dijela na semaforu je stajalo 12:12.

U drugom dijelu domaće rukometašice su zaigrale nešto bolje, te su na samom otvaranju stigle do prednosti od pet golova, koju do kraja nisu ispuštale iz svojih ruku.

Najefikasnije u redovima Ilidže bile su Almedina Imširopvić, Dragana Dejanović i Iris Škaljić sa po šest postignutih golova, dok su kod Mire najučinkovitije bile Adrijana Damjanović sa sedam, te Milica Došen i Marija Grigorević sa po četiri pogotka.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Premijer liga za rukometašice, 1. kolo:
Ilidža - Mira 26:23 (12:12)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.