Rukometašice Jedinstva u finalu Kupa BiH

U polufinalu savladale ekipu Bihaća

Rukometašice Jedinstva u finalu Kupa BiH

J. Duvnjaković

Rukometašice Jedinstva iz Tuzle savladale su u Mejdanu ekipu Bihaća u prvoj utakmici polufinala Kupa BiH. 

Rezutat nakon 60 odigranih minuta utakmice glasio je 23:17 (8:7), pa su tako igračice Jedinstva izborile plasman u finale Kupa BiH. Jedinstvo je na samom startu utakmice krenulo sa nešto slabijom igrom pa je rezultat na polovini prvog poluvremena bio 3:4 u korist ekipe Bihaća. 

Tuzlanske rukometašice u nastavku ubacuju u brzinu više, do poluvremena preokreću rezultat i dolaze do prednosti od jednog gola razlike sa kojom se i otišlo na odmor. Drugo poluvrijeme donosi dominaciju Jedinstva u svim segmentima igre, pa su Tuzlanke dodatno povećale svoje vodstvo i završile utakmicu sa šest golova prednosti. 

Najefikasnije u redovima Jedinstva bila je Horozović, sa šest pogodaka, Sorak i Zvekić su dodale po četiri. U redovima Bihaća istakla se Bašanović sa pet pogodaka, dok su Mihaljević i Midžić dodale po četiri pogotka. 

Finale Kupa BiH igra se sutra u Mejdanu sa početkom od 15:30 sati, a Tuzlanke će protivnika saznati nakon drugog duela polufinala koji se igra između Gruda i Izviđača večeras od 19 sati, također u Mejdanu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi