Rukometašice Vrbasa slavile u Goraždu

Rukometašice Vrbasa slavile u Goraždu

A. Beganović

U zaostaloj utakmici 1. kola Premijer lige za rukometašice Vrbas je u Goraždu bio bolji od istoimene domaće ekipe (21:30).

Novi premijerligaš iz Banja Luke u čijem sastavu uglavnom igraju rukometašice koje su u bliskoj prošlosti s Borcem osvojile sve što se može osvojiti, bez većih problema upisao je tri boda na gostovanju kod Goražda.

Izabranice Radeta Unčanina su većim dijelom susreta bile u prednosti i na kraju su sasvim zasluženo slavile sa 30:21.

Tanja Kekić sa devet, te Marijana Bogojević, Renata Rajilić i Dejana Knežević sa po pet pogodaka bile su najefikasnije kod Vrbasa, dok su Ena Kostić sa sedam, te Amina Oputar i Marijana Sorak sa po pet pogodaka bile najefikasnije kod Goražda.

Premijer liga za rukometašice, 1. kolo:

Goražde - Vrbas 21:30

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

GORAŽDE: Pandža, Alikadić, Odžaković 2, Velić, Hrelja, Smajlović, Sorak 5, Kostić 7, Katić 2, Halimić, Gabela, Radmilović, Jašarević, Balić, Oputar 5. Trener: Nermin Djana.

VRBAS: Babić, Jotanović, Kekić 9, Omanović 3, Bogojević 5, Rajilić 5, Kunić, Jakovljević, Knežević 5, Tešanović, Međedović 3. Rade Unčanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti