Austrija tražila odgodu, EHF odgovorio: Nema odgode, igra se po planu!

Važan meč za našu reprezentaciju

Austrija tražila odgodu, EHF odgovorio: Nema odgode, igra se po planu! · Saznajemo

S. Mlaćo

Duel rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ipak neće biti odgođen.

Duel rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine i Austrije u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo ipak neće biti odgođen.

Iz austrijskog Saveza zatražili su odgoda meča koji je ranije planiran u Bugojno, a naveli su da postoji mogućnost da u tom periodu budu igrale utakmice kvalifikacija za Olimpijske igre.

Austrijanci su prva zamjena za kvalifikacijski olimpijski turnir te ukoliko se dogodi da neka od reprezentacija koja se nije kvalifikovala osvoji SP ili pak odustane zbog epidemiološke situacije, naš protivnik u kvalifikacijama bi imao priliku kvalifikovati se na OI.

Zahtjev je stigao na adresu EHF-a, a brzo je stigao i odgovor na adresu oba Saveza.

Navedeno je odgode neće biti, te da su susret igra 13. ili 14. marta ove godine.

Podsjetimo, naša reprezentacija je u tri meča osvojila samo dva boda i nalazimo se u veoma teškoj situaciji kada je u pitanju plasman na Evropsko prvenstvo.

Top Komentari

AmarSahi
Trebali su se žaliti zbog korone, tada bi im prošla priča. Ne govorim da je korona lažna ili nešto tako, ali svaki tim se vadi na koronu i na zaraze kao da nema drugih igrača...
3 2
GAZIJASAISTOKA_
Kad nas ljudi PODERU, onda cemo govoriti kriv je EHF, nije zelio udovoljiti Austrijancima...zivi bili, pa vidjeli..
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi