Rukometna reprezentacija BiH ostvarila pobjedu i u drugom prijateljskom susretu

Kombinovani tim pružio dobar otpor

Rukometna reprezentacija BiH ostvarila pobjedu i u drugom prijateljskom susretu

Esmer Oštraković, foto: S. Bošković

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine ostvarila je pobjedu u prijateljskom susretu protiv kominovane selekcije igrača iz Premijer lige BiH, te nekoliko igrača koji se bore za svoje mjesto koje vodi na Evropsko prvenstvo.

Izabranici Bilala Šumana nisu imali dobro prvo poluvrijeme, koje je bilo dosta izjednačeno, ali su u drugom dijelu utakmice slomili otpor B selekcije, te su ostvarili pobjedu sa 33:25.

U prvih petnaestak minuta susret sjajan je na golu B selekcije bio golman RK Gračanica, Đorđe Bosić, koji je odbranama izluđivao naše reprezentativce.

Sve do desete minute B selekcija je imala minimalnu prednost, a tada reprezentacija BiH dolazi do izjednačenje od 5:5.

Ipak, kombinovani tim ponovo ima prednost od 8:7 u četrnestoj minuti, da bi tri minute kasnije A selekcija došla do vodstva od 10:9.

Nakon još nekoliko izmjena vodstva, na odmor se otišlo pri vodstvu naše A selekcije, istina minimalnom, a bilo je 16:15.

U drugom poluvremenu dosta bolja igra naše A selekcije koja je već u 39. minuti imala vodstvo od 22:17, a u 42. minuti bilo je 24:18.

Naša A selekcija je mirno utakmicu privela kraju, te je na kraju ostvarila pobjedu od osam razlike, a bilo je 33:25.

Za A selekciju su nastupali: Nebojša Grahovac, Alen Ovčina, Senjamin Burić, Marko Panić, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Mirsad Terzić, Adi Ahmetašević, Ivo Karačić, Nikola Prce, Vladimir Vranješ, Dejan Malinović, Dino Hamidović, Enes Keškić i Marin Vegar

Sa druge strane za B selekciju, osim igrača iz Premijer lige koji su se odazvali ovom pozivu, nastupili su i trenutni reprezentativci, a to su Predragović, Toromanović, Tarabochia i Puljizović.

Top Komentari

Muriiiiii23
Šta vam je ba ljudi realni budite čuj Norveška se može dobiti daj ba nije to finska o čemu pričamo sada ćemo pričati i o prolasku dalje spustite se malo ne može se sa igračima od 40 god
4 0
ragnarrsonn
Norveska i Portugal se mogu dobit, protiv Francuza pokazat zube da ne bude vise od pet plus za njih
1 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi