Promjena plana za izabranike Bilala Šumana: Umjesto na Ilidži, naredni meč u Hadžićima

Pripreme za EP

Promjena plana za izabranike Bilala Šumana: Umjesto na Ilidži, naredni meč u Hadžićima

A. Čaušević

Rukometaši BiH su početkom sedmice počeli s pripremama za Evropsko prvenstvo koje se održava od 10. do 26. januara. 

Izabranici Bilala Šumana su već odigrali jedan pripremni meč. Na Ilidži je pobijeđena Saudijska Arabija 38:24, a naredni test će imati u nedjelju.

Iako je prvobitnoplanirano da A selekcija protiv odbranih igrača iz Premijer lige igra na Ilidži, došlo je do promjene mjesta odigravanja susreta.

Naime, kontrolni meč najbolji bh. rukometaši će protiv igrača iz Premijer lige odigrati u dvorani u Hadžićima i to od 16 sati.

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

Bit će to posljednja provjera za Šumanove izabranike pred odlazak u Poreč gdje slijede pripremni mečevi protiv Hrvatske i Katara.

Inače, za ekipu Premijer lige će nastupiti sljedeći igrači: Subotić Slađan – Borac, Močević Miloš – Slavija, Bosić Đorđe – Gračanica, Ćosić Haso -Sloga/Doboj, Mehmedović Omer – Gračanica, Baraković Šerif – Lokomotiva, Zahirović Ajdin – Vogošća, Pavlović Dragan – Konjuh, Biljaka Goran – Sloga/GV, Đurđević Vladan – Borac, Buljina Haris – Vogošća, Faljić Adin – Krivaja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi