Irfan Smajlagić objavio spisak igrača pred mečeve protiv Češke, okupljanje zakazano za ponedjeljak

Oba susreta igraju se u Brnu

Irfan Smajlagić objavio spisak igrača pred mečeve protiv Češke, okupljanje zakazano za ponedjeljak

Endin Čaušević

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine igra početkom idućeg mjeseca dva prijateljska meča protiv selekcije Češke, a selektor našeg tima Irfan Smajlagić objavio je spisak igrača na koje će računati.

Bh. rukometaši već se lagano pripremaju za Evropsko prvenstvo na kojem će naš tim nastupiti u januaru iduće godine u Njemačkoj.

Naša reprezentacija će iskoristiti priliku da dodatno ugira ekipu i odigra dvije pripremne utakmice početkom novembra, a protivnik će nam biti selekcija Češke.

Smajlagić je odlučio koje igrače će pozvati za susrete s Češkom, te je objavio spisak.

Na spisku su: Benjamin Burić (Flensburg; Njemačka), Admir Ahmetašević (Winterthur; Švicarska), Harun Hodžić (Chambery; Francuska), Mirsad Terzić (Wisla Plock; Poljska), Marko Davidović (Tatran Prešov; Slovačka), Mirko Herceg (Csurgoi; Mađarska), Dino Hamidović (Gračanica), Igor Mandić (Selestat; Francuska), Luka Knežević (Sloboda), Marko Panić (Montpellier; Francuska), Nedim Hadžić (Borac), Faris Čolaković (Krivaja), Senjamin Burić (Skjern; Danska), Adin Faljić (Zagreb; Hrvatska), Amir Muhović (Borac), Marko Majstorović (Krka; Slovenija), Adi Mehmedčehajić (Gračanica), Luka Perić (Celje; Slovenija), Srđan Predragović (Graz; Austrija), Ibrahim Haseljić (Gorenje; Slovenija).

Oglasi

Bh. tim će obje utakmice protiv selekcije Češke odigrati u gostima. Prvi susret igrat će se 4. novembra, a drugi meč je na rasporedu dva dana kasnije. Obje utakmice će se igrati u Brnu.

Također, treba napomenuti da se naš tim okuplja u ponedjeljak na Ilidži gdje će odraditi nekoliko treninga, a za Češku putuju narednog petka.

Što se tiče Evropskog prvenstva naš tim će igrati u Manheimu u grupi sa Švedskom, Nizozemskom i Gruzijom.

Zmajevi prvi susret igraju u četvrtak 11. januara u 20:30 sati protiv Švedske. Dva dana kasnije, u subotu 13. januara od 18 sati BiH igra protiv Nizozemske.

Posljednja utakmica grupne faze bit će u ponedeljak 15. januara od 18 sati protiv Gruzije koja je debitant na Evropskom prvenstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi