Rukometni savez BiH: Svi mečevi u našoj zemlji bez publike naredne tri sedmice

Posebna zabrana za djecu mlađu od 15 godina

Rukometni savez BiH: Svi mečevi u našoj zemlji bez publike naredne tri sedmice

E. Čaušević

Rukometni savez Bosne i Hercegovine oglasio se danas povodom situacije u našoj zemlji zbog koronavirusa.

Većina sportskih događaja naredne dvije sedmice će se održati pred praznim tribinama, a nekoliko njih je i odgođeno.

Nakon svega oglasio se i Rukometni savez BiH koji je saopštio da je donesena odluka da se rukometne utakmice na teritoriji naše zemlje igraju bez prisustva gledatelja u narednih 21 dan.

"U cilju zaštite i prevencije širenja korona virusa sve rukometne utakmice na teritoriji BiH narednih 21 dan igrat će se bez prisustva gledaoca. 

Zabrana igranja i treniranja za svu djecu do 15 godina starosti. 

Privremena izmjena Kalendara takmičenja, pomjeranje kola utakmica sa srijede na subotu, iz razloga manje izloženosti igrača i njihove zaštite. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Aktiviranje Komisije za medicinsku zaštitu , uz angažman člana Upravnog odbora Dr. Aleksandra Miljuša sa zadatkom praćenja zdravstvene situacije u BiH i okruženju, uz obavezno informisanje Upravnog odbora RSBiH sa prijedlozima eventualne potrebe za uvođenjem novih mjera. 

Praćenje situacije u koordinaciji sa EHF-om i IHF-om, analiza predviđenih aktivnosti svih reprezentativnih selekcija u pogonu. Usaglašavanje eventualnih odluka sa predstavnicima Medicinske komisije Rukometnog saveza BIH", navodi se u saopštenju.

Top Komentari

Neko_Novi
Tako ce biti j fudbalu, to sto pitari nemaju para, da plate dvije utakmice na Koševu, to je njihov problem, nek se sljedeći put naguze više Tanu i Maleziji
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi