Rukometnoj Bundesligi prijeti potpuni kolaps

Mnogi klubovi u krizi

Rukometnoj Bundesligi prijeti potpuni kolaps

A. Čaušević

Nova rukometna sezona u Bundesligi krenut će u septembru, ali nastup nekih klubova je pod velikim znakom pitanja.

Klubovi iz najjače rukometne lige se finansiraju uglavnom od prodaje ulzanica navijačima, ali kako se već nekoliko mjeseci nema rukometa, tako nema i prihoda pa su pojedini klubovi na ivici egzistencije.

Tako u Fuchse Berlinu, jednim od najboljih njemačkih klubova razmišljaju o stečajnom postupku te da krenu potpuno ispočetka.

"Razgovarali smo sa dva stečajna upravnika o legalnim opcijama za tako nešto. Takođe razmišljamo o isplati igrača, ali i da ne tražimo licencu za nastup u Bundesligi. Napravićemo tim ispočetka", rekao je predsjednik ovog kluba.

S istim problemom se susreću i klubovi van Njemačke. Najbolji primjer su poljske Kielce koje su ostale bez dva glavna sponzora, ali i pomoći države pa je prvak Evrope iz 2016. godine u nezavidnom položaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi