Kraj sezone za Dragu Vukovića

Kapiten Gummersbacha zadobio tešku povredu

Kraj sezone za Dragu Vukovića

E. Dindić

Drago Vuković dugogodišnji reprezentativac Hrvatske, doživio je tešku povredu Ahilove tetive i za njega je sezona završena. 

Stručni štab Gummersbacha imaće velike probleme u nastavku sezone, da pronađu adekvatnu zamjenu za svog kapitena.

Prema prvim procjenama Vuković će van terena biti najmanje šest mjeseci, što praktično znači da će slavni klub bez svog najvećeg imena igrati do kraja sezone.

Gummersbach je bio prvi klub Vukoviću po dolasku u Njemačku. U svom prvom mandatu u ovom timu koji je trajao od 2008. do 2011. godine igrao je u sjajnoj generaciji sa Momirom Ilićem, Vedranom Zrnićem, Goranom Stojanovićem, dok ih je sa klube predvodio Sead Hasanefendić.

U Njemačkoj, osim Gummersbacha igrao je za Lübeck i Füchse Berlin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi