Sagunto slavio, Prce briljirao

ASOBAL liga

Sagunto slavio, Prce briljirao

Adnan Beganović

Sinoć su odigrane dvije utakmice 28. kola španjolskog rukometnog prvenstva. Alser Puerto Sagunto je uz sjajnu igru našeg reprezentativca Niukole Prce savladao Antequeru (26:25), dok je Granollers bio bolji od Torrevieje (29:18).

Momčad našeg reprezentativca nije najboljhe otvorila utakmicu i na poluvremenu je imala manjak od tri gola (11:14). Međutim, u drugom dijelu Prce i društvo su ubacili u brzinu više i u uzbudljivoj završnici uspjeli su doći do pobjede.

Bosanskohercegovački reprezentativac bio je najbolji igrač utakmica, a na svoj konto upisao je 10 golova. Kod poražene momčadi najefikasniji je bio Baena sa 10 golova, od kojih je četiri postigao iz sedmerca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.