Sakib Omerović otišao u austrijski Krems

Napustio sarajevsku Bosnu

Sakib Omerović otišao u austrijski Krems

Ikona bh. rukometa, čovjek koji je promijenio mnoge klubove, svojevremeno sa Bosnom igrao polufinale Kupa kupova i bio reprezentativac naše zemlje, Sakib Omerović, ne misli se još oprostiti od rukometa.

Naime, dojučerašnji član "Studenata" i trener u njenoj omladinskoj školi karijeru će nastaviti u austrijskom Kremsu gdje je igrao i 2008.

"Tada sam ostavio dobar utisak, znaju me dakle odranije. Sada sam otišao da me "oprobaju" i zadovoljio sam kriterije. To je jedan od najboljih austrijskih klubova", priča Omerović i dodaje da mu je tek 37 godina, da može još koju... 

On se posebno zahvalio svima u Bosni što su mu izašli u susret.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Bosna je još jednom pokazala svoju veličinu, na čelu sa gospodinom Adnanom Brankovićem, Rasimom Lakotom i ostalim članovima Uprave. Također, zahvalan sam i trenerima Zuhdiji Korkariću, Fuadu Malagiću i mojim dragim saigračima jer su mi dozvolili da odem u Austriju. Od srca se zahvaljujem svima i želi uspješnu i dobru sezonu, a započeti projekat Akademije ću i dalje da podržavam", napisao je Omerović na svome facebook profilu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi