Šampion Evrope tone sve niže
Montpellier piše negativnu historiju Lige prvaka. Nakon što su prošle sezone pokorili Evropu, sada se o njima priča, ali nažalost u negativnom kontekstu. Svi su u nevjerici šta im se dešava (Foto: EPA)

Šampion Evrope tone sve niže

M. Šljivak

Rukometaši Montpelliera osvojili su prošle sezone naslov prvaka Evrope, a u novoj sezoni Lige prvaka igraju zaista katastrofalno.

Večeras su na svom terenu poraženi od Veszprema 29:30, te nakon pet kola nemaju nijednog boda i učinak im je 0-5.

Prvo poluvrijeme utakmice protiv Veszprema davalo je kakvu-takvu nadu da mogu napraviti nešto. Uspjeli su stići tri gola minusa sa otvaranja utakmice i na odmor su otišli sa dva gola prednosti, 16:14.

Držao je Montpellier prednost do sredine drugog poluvremena, ali su zatim pali. Iskoristio je to mađarski velikan i uspio je da dođe do plus tri.

Domaći rukometaši se ipak vraćaju. Uspjeli su izjednačiti, ali je Veszprem golom Mačkovšeka u 60. minuti došao do pobjede, iako je domaći tim imao napad za poravnanje.

Na kraju je Montpellier upisao novi poraz i zaista je teško očekivati da će ove godine išta dobro napraviti u Ligi prvaka, a goste su do trijumfa u ovom meču vodili Manuel Štrlek sa šest i Andreas Nilsson sa pet golova.

Kod Montpelliera Melvyn Richardson je postigao sedam, a Velentin Porte pet golova.

Liga prvaka, 5. kolo:

Bešiktaš - Silkeborg 24:37
Čehovski Medvedi - Metalurg 33:25
Meshkov Brest - Barcelona 21:29
Montpellier - Veszprem 29:30
Thun - Ademar 25:26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi