U Veszpremu su lako mogle da padaju glave

Otjerana trojica iz kluba

U Veszpremu su lako mogle da padaju glave

E. Škorić

U mađarskom rukometnom divu Veszpremu nastao je veliki haos.

Veszprem je potjerao srbijanskog trenera Ljubomira Vranješa i njegovog pomoćnika Bjorna Satherstroma te sportskog direktora Nikolu Eklemovića. Uradio je to predsjednik kluba Zoltan Csik.

Svemu je prethodio veliki sukob u svlačionivi, a izvori bliski klubu navode da su se kasnije umiješali i navijači, kojima se ne dopada očigledan pad Veszpremma na evropskoj, ali i domaćoj sceni.

Iskusni igrači poput Šterbika, Nagyja i Ilića su zajedno s upravom otjerali spomenute sportske radnike iz kluba.

Potom je 50-ak navijača upalo na trening kako bi se fizički obračunali sa dvojicom Srbina na klupi, nakon čega je intervenisala i policija. Tako su Eklemović, Vranješ i Stherstrom morali da odu, a klub će privremeno voditi bivši igrač i nekadašnji mađarski reprezentativac Istvan Guylas.

Top Komentari

IzgubljeniSlon
Gdje god da su, srbi samo prave pomutnju i nemir...
7 2
casimiro
tako se to radi.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi