Saopštenje RSBiH: Toromanović sportski direktor, slijede pripreme za Rumuniju

Saopštenje RSBiH: Toromanović sportski direktor, slijede pripreme za Rumuniju

Nakon učešća na Evropskom prvenstvu, rukometna reprezentacija BiH saznala je protivnika u predbaražu za odlazak na Mundijal koji će se odigrati 2021. godine u Egiptu.

Voljom žrijeba naši rukometaši će u predbaražu snage odmjeriti sa selekcijom Rumunije. Prva utakmica bit će odigrana 14. ili 15. aprila tekuće godine, dok je revanš na rasporedu četiri dana kasnije.

S obzirom na ostale parove (Turska-Rusija, Poljska–Litvanija i Izrael-Latvija), lako je zaključiti da su Zmajevi dobili možda i najtežeg protivnika, no stav svih u Savezu je takav da se imamo čemu nadati s obzirom na ono što je pokazano tokom nedavnog Evropskog prvenstva.

Iz Rukometnog saveza BiH informisali su javnost povodom nadolazećih aktivnosti koje su, između ostalog, usmjerene na utakmice protiv Rumunije.

"Upravni odbor RSBIH će na narednoj sjednici, nakon što dobijemo traženi izvještaj selektora gosp.Bilala Šumana, planirati i organizaciju aktivnosti koje se odnose na utakmice protiv Rumunije. Na narednoj sjednici Upravnog odbora RSBIH također će se razgovarati i precizirati obaveze vezane koje će se odnositi na angažman gosp.Muhameda Toromanovića, koji će nakon zvaničnog odobrenja članova Upravnog odbora obnašati funkciju sportskog direktora seniorske reprezentacije. Moramo istaći da je angažman gosp.Toromanovića naišao na odobrenje i oduševljenje kako članova Upravnog odbora, tako i rukometne javnosti", navodi se u saopštenju čiji je potpisnik predsjednik Marinko Umičević.

Nastavak saopštenja odnosi se na ostale selekcije.

"Osim muške seniorske reprezentacije, u periodu od 16. do 18. februara 2020. godine u Gradačcu okupit će se i kadetska reprezentacija BIH gdje će selektor Toni Čolina imati priliku da održi pripreme.

Ženska juniorska reprezentacija BiH je osvajanjem prvog mjesta na turniru u Tuzli osigurala nastup na IHF Trophy takmičenju koje će se odigrati u periodu od 24. do 29. marta 2020. godine u gradu Kali u Kolumbiji. S tim u vezi Rukometni savez BiH će poduzeti dodatne napore da
osigura pripreme i organizaciju odlaska ženske juniorske rukometne reprezentacije, a sve u cilju stvaranja uslova da se oformi ženska seniorska reprezentacija.

Rukometni savez BiH će se također na narednoj sjednici pozabaviti aktivnostima koje se odnose na organizaciju turnira za M 20, koje je dodijelila Evropska rukometna federacija, a koje će se održati u Bugojnu u periodu od 03. do 12. jula 2020 .godine, na kome će učestvovati reprezentacije Češke, Holandije, Farskih Ostrva, Slovačke, Crne Gore, Finske, Estonije, Grčke i Poljske", navodi se na kraju. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi