Rukometne Zmajeve u aprilu čeka predbaraž: S obzirom na rivale uopšte neće biti lako

Kvalifikacije za SP 2021

Rukometne Zmajeve u aprilu čeka predbaraž: S obzirom na rivale uopšte neće biti lako

Admin Čaušević

Rukometnu reprezentaciju BiH nakon okončanog nastupa na premijernom rukometnom prvenstvu Evrope novi izazovi očekuju u aprilu. 

Rukometaši BiH će kao jedna od četiri najslabije reprezetnacije Eura igrati pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo koje se 2021. godine održava u Egiptu.

S obzirom na poznate rivale izabranike Bilala Šumana uopšte ne očekuje lagan zadatak. Dobra vijest je da će bh. rukometaši imati status nositelja.

Osim BiH u baražu će igrati četiri pobjednika prve faze kvalifikacija te tri preostale najslabije selekcije Evropskog prvenstva. To su selekcije Litvanije, Rumunije, Turske i Izraela, te Latvije, Rusije i Poljske.

Žrijeb kvalifikacija će biti obavljen 30. januara u Beču, a utakmice su na rasporedu od 16. do 19 aprila. Ukoliko prođu aprilski baraž Zmajeve u junu očekuje završni dvomeč za plasmsan na SP.

Inače, osim domaćina Egipta i svjetskog prvaka Danske još 13 selekcija je već obezbijedilo nastup na Svjetskom prvenstvu. Hrvatska, Norveška iz Evrope, Brazil i Argentina iz Južne Amerike, zatim Cape Verde, Maroko, Tunis, Alžir i Angola iz Afrike te Bahrein, Japan, Južna Koreja i Katar iz Azije.

Na Svjetskom prvenstvu će nastupiti ukupno 32 selekcije s tim da će jednoj reprezentaciji biti upućena pozivnica jer predstavnici iz Australije i Okeanije nisu završili među pet prvoplasiranih na prvenstvu Azije.

Top Komentari

karlhajncbrazzzo
Majstori smo baraža i predbaraža.
3 0
pero98
Znači ovako, ide prvak svijeta Danska, viceprvak Europe Hrvatska, treći u Europi Norveška, prvak Europe Španjolska ne ide očito na Svjetsko prvenstvo. Zanimljivo što prvak Europe Španjolska ide direktno na Olimpijske igre, na iduće Europsko prvenstvo, ali ne ide direktno na Svjetsko prvenstvo, a idu viceprvak Europe i treći u Europi na Svjetsko prvenstvo.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi