Šest sudijskih parova sudi utakmice rukometne PL BiH

Istrčali normu

Šest sudijskih parova sudi utakmice rukometne PL BiH

E. Škorić

Predstojećeg vikenda počinje prvenstvo za rukometaše u Bosni i Hercegovini, a u prvom kolu sudit će samo šest sudijskih parova, koji su odabrani sa sudijske liste.

Na današnjoj vanrednoj sjednici Izvršnog odbora Rukometnog saveza BiH donešena je odluka da u prvom kolu Premijer rukometne lige BiH utakmice sudi šest sudijskih parova i to onih koji su uspješno istrčali normu Međunarodne sudijske organizacije.

 

Do 23. septembra premijerligaške utakmice sudit će šest sudijskih parova, a 23. ostale sudije imaju još jedan pokušaj da istrče normu i da se uvrste među sudije koji dijele pravdu u rukometnim mečevima.

 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Inače, listu sudija koji će suditi od vikenda pa do 23. septembra Rukometnom savezu BiH dostavilo je Udruženje rukometnih sudija BiH.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije