Sirćo: Neće biti lako, ali očekujem našu pobjedu
Nakon dva kola visočka Bosna ima polovičan učinak. Pobjeda protiv Maglaja sa 36:21 i poraz od Konjuha sa 27:31 (Foto: RK Bosna Visoko)

Trener visočke Bosne

Sirćo: Neće biti lako, ali očekujem našu pobjedu

Nakon pobjede protiv Maglaja i poraza od Konjuha, naredno kolo Premijer lige BiH za rukometaše visočke Bosne donosi duel sa Leotarom.

U Bosni su svjesni da ih očekuje izuzetno težak posao, budući da se radi o ekipi koja je prvenstvo otvorila sa dvije pobjede i trenutno je lider, što je uoči utakmice naglasio i trener Edhem Sirćo.

"Leotar ovdje dolazi sa šest bodova iz dva kola i vjerovatno će biti veoma težak meč. Nadam se da ćemo sutra sa što manje potrošene energije ostvariti pobjedu, da bismo u subotu protiv Slavije pokušali donijeti bodove sa strane", kazao je Sirćo, pa dodao:

"Leotar je novi prvoligaš, doveli su pet-šest novih igrača. Imamo neke informacije o njima, ali to je jedna ekipa, koja igra čvrst rukomet, dosta su grubi, što nama ne odgovara, jer imamo puno povrijeđenih igrača, ali ja mislim da smo bolji i da ćemo ostvariti pobjedu u jednoj lijepoj utakmici."

Trener Bosne je pozvao i publiku da dođe u što većem broju, te da ima strpljenja, jer su povrede velikog broja igrača i neregistracija Međića uzrok oscilacija u igri.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Pozivam navijače da dođu u što većem broju i da nam daju podršku i da shvate da imamo dosta povrijeđenih igrača, Međića još nismo registrovali, tako da nismo u punom sastavu, zato su ove oscilacije i moguće i nadam se da će se to ubrzo sve riješiti - da ćemo registrovati Međića prije svega i da će povrijeđeni vratiti", kazao je Sirćo.

Utakmica RK Bosna - RK Leotar igra se sutra (srijeda) od 19 sati u dvorani Mladost,.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi