Škola rukometa Sedmerac pozitivan primjer u Sarajevu
Tri godine od osnivanja Škola rukometa Sedmerac može se pohvaliti odličnim rezultatima

Bili na korak do podviga

Škola rukometa Sedmerac pozitivan primjer u Sarajevu

Tri godine poslije osnivanja škole rukometa Sedmerac iz Sarajeva, kadetska ekipa (godište 2002. i mlađi) bila je samo na korak od velikog uspjeha i plasmana među devet najboljih ekipa iz BiH. Na njihovu žalost jedan poraz u baražu za plasman na Državno prvenstvo ih je koštao neodlaska na Banja Luku.

Nakon 14 odigranih kola Omladinske lige BiH - grupa JUG ekipa ŠR Sedmerac je završila na drugom mjestu sa 11 pobjeda i tri poraza te samim tim izborila baraž za državno prvenstvo koji se prošlog vikenda igrao u Zavidovićima.

"Plasman u baraž je bio cilj naše škole pred početak treće sezone takmičenja u Omladinskoj ligi BiH i veoma smo zadovoljni urađenim i činjenicom da smo u našoj ligi postali konkurentni svim ekipama (Goražde, Visoko,Briješće...) koje su na samim počecima Sedmerac pobjedjivali sa po 20-30 golova razlike. U baražu u Zavidovićima ekipa Sedmerca je odigrala tri utakmice i ostvarila dvije pobjede, protiv Sloge (Gornji vakuf) 29:13 te Krajine (Cazin) 20:18, ali zbog poraza od ekipe Speed (Gradačac) 21:17 nismo se uspjeli plasirati na završnicu prvenstva BiH", priča jedan od trenera Sedmerca Sanjin Kolaković koji je u prethodnoj sezoni vodio i posrnulu sarajevsku Bosnu koju ne bi spasio ni Claude Onesta, a ne Kolaković i njegov saradnik Sead Lagumdžija.

"Naša druga takmičarka ekipa 2000/01. je završila na četvrtom mjestu lige i nije se uspjela plasirati na završnicu,a tome je najviše doprinio odlazak na polusezoni našeg najboljeg igrača u ovoj generaciji Adisa Halilovića u ekipu viceprvaka BiH, RK Vogošću PH", dodao je Kolaković.

On je izrazio žaljenje zbog sistema takmičenja koji podgovara svemu, samo ne ide u prilog djeci i njihovom pravilnom razvoju.

"Ekipa koja je odigrala igra 14 utakmica za godinu dana u baražu mora odigrati tri jake utakmice za jedan dan i samim tim odlučiti o svome odlasku na prvenstvo BiH. Osim bolje osmišljenog sistema sigurno da bi u ovakvim utakmicama trebali imati i adekvatne sudije što u slučaju prethodnog baraža nije bio slučaj.Pojedini djelioce (ne)pravde zalutali su u svijet rukometa i svojim odlukama razočarali sve aktere ovog baraža. Sistem igranja baraža te sam sistem završnice na kojoj učestvuje samo devet ekipa iz cijele BiH je jako je loš za promociju rukometa i mladih rukometaša te se nadam da će se o ovom sistemu razmisliti za naredne sezone takmičenja."

Baraž je pratio i selektor ove generacije gospodin Jasmin Mrkonja koji se mogao uvjeriti u dobar rad Škole rukometa Sedmerac.

"Ja sam siguran da će za naredno okupljanje reprezentacije imati razloga da pozove i neke naše momke u selekciju BiH. Mi se već polako pripremamo za narednu sezonu takmičenja u kojoj ćemo imati i ekipu najmlađih takmičara. Inače, treniramo tri puta sedmično u sportskoj dvorani SRCE, a pred sami početak sezone planiran je i odlazak na pripreme kao i prošle godine u Sportski centar Ajdinovići."

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Kolaković je posebno pohvalio organizaciju Omladinske lige Jug na čelu sa mladim Nedimom Lipom i zahvalio se ostalim klubovima na podršci neposredno pred nastup u baražu u Živinicama.

"Imali smo svakodnevnu podršku od svih ekipa učesnika naše lige što je izuzetno lijepo i primjer kako trebamo da radimo i sarađujemo u budućnosti."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti