Komšijski derbi u Mejdanu pripao Slobodi: Gradačac krenuo silovito, onda stao
FOTO: E. Dindić

Premijer liga BiH

Komšijski derbi u Mejdanu pripao Slobodi: Gradačac krenuo silovito, onda stao

H. Zilić

U devetom kolu Premijer lige BiH za rukometaše odigran je komšijski derbi u tuzlanskom Mejdanu.

Sloboda je dočekala Gradačac i slavila sa 31:23 u veoma zanimljivoj utakmici.

Gosti iz Gradačca fenomenalno otvaraju utakmicu i poveli su sa velikih 1:8 zatim 2:9, ali onda se budi Sloboda. Tuzlaci su proradili u napadu lovili zaostatak i na odmor Gradačac odlazi sa 13:14.

U drugom poluvremenu  razbranio se i golman Čajić, Sloboda je bila još organizovanija u napadu i brzo su preokrenuli utakmicu u svoju korist.

Gosti su pokušali da se vrate u utakmicu, ali domaćini su iz minute u minut bili sve sigurniji i efikasniji do konačnih 31:23.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Slobodu je do trijumfa predvodio Alen Ovčina sa devet golova, Luka Bajraktarović je dodao pet, a Anes Bečić se četiri puta upisivao u listu strijelaca.

Kod gostiju iz Gradačca Luka Karanović je bio najefikasniji pojedinac sa sedam postgnutih pogodaka, Slaven Šijaković je dodao pet.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije