Sloga poražena na gostovanju u Bjelorusiji

Challenge Cup

Sloga poražena na gostovanju u Bjelorusiji

E. Oštraković

Rukometaši Sloge iz Doboja u okviru drugog kola Challenge Cupa gostovali su u Bjelorusiji kod ekipe Masheka, te su upisali poraz od 30:22.

Domaća ekipa je bila favorit na ovom susretu, te su na kraju upisali pobjedu od osam golova razlike, te su tako ulogu favorita opravdali i na terenu.

Prvo poluvrijeme bilo je u znaku domaćina, te se već tada dalo primjetiti da će gosti teško do pozitivnog rezultata. Na odmor se otišlo pri vodstvu Masheka od 15:8.

U drugom dijelu gosti nisu uspjeli da naprave iznenađenje, te su na kraju upisali poraz od 30:22.

Tako će rukometaši Sloge imati težak zadatak u revanšu, kada će pokušati da se vrate sa zaostatka od osam golova.

Masheka - Sloga 30:22 (15:8)

Masheka Kabibov, Barilau, Tsihankou 3, Sončuk 5, Zimin, Samsonau, Duda 8, Jasiukevič, Zialionka 1, Motorin 1, Tilnenko 1, Mihalčuk 4, Drazdou 6, Buikevič, Jankouski 1, Kotau. 

Sloga: Bogdanović, Đurđević, Anđelić 1, Knežević, Miličević, Mišanović 1, Prestaš, Vladimir Stanković 7, Bubić 4, Miloš Maksimović, Zekić 3, Borislav Stanković 4, Ristić, Ćosić 2. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi