Sloga u nastavku slomila otpor Slavije
FOTO: Husein Šljivo

Važan trijumf u susretu 9. kola

Sloga u nastavku slomila otpor Slavije

A. Čaušević

MRK Sloga Gornji Vakuf - Uskoplje je u 9. kolu rukometnog prvenstva BiH pobijedio RK Slavija 23:20. 

Prvo poluvrijeme je bilo veoma izjednačeno, u prilog tome ide i rezultat nakon prvih 30 minuta igre (9:9), a domaći su otpor gostiju slomili u nastavku.

Predovđena Anesom Halebićem Sloga je odigrala odlično drugo poluvrijeme te je na kraju meča stigla do izuzetno važnog trijumfa 23:20.

Spomenuti Halebić je meč završio sa osam golova i bio je najefikasniji pojedinac meča. Izdvaja se učinak i Gorana Biljaka sa pet golova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Velike zasluge za trijumf pripadaju golmanu Frani Đikiću koji je imao 10 odbrana od kojih su neke bile u momentima kada se meč lomio.

U poraženom timu Ivan Benić je susret završio sa sedam golova. Solidnu partiju sa pet golova pružio je i Danijel Bozić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi