Slovenija rutinski do pobjede nad Alžirom
FOTO - EPA

Kvalifikacije za OI

Slovenija rutinski do pobjede nad Alžirom

A. Beganović

Rukometna reprezentacija Slovenije pobjedom je otvorila kvalifikacije za Olimpijske igre.

Izabranici Ljubomira Vranješa rutinski su savladali Alžir te su tako opravdali ulogu favorita u ovom meču. Slavili su rezultatom 36:28, a njihova pobjeda niti u jednom trenutku nije bila upitna.

Od samog početka susreta Slovencu su imali rezultatsku prednost, i na kraju su se uspjeli i sačuvati za odlučujuće duele sa Njemačkom i Švedskom.

Najefikasniji kod Slovenije su bili Dragan Gajić sa šest, te Blaž Janc sa pet pogodaka, dok je Messaoud Berkous sa sedam pogodaka bio najefikasniji kod Alžira.

Podsjetimo, ranije su Švedska i Njemačka u ovoj grupi podijelili bodove (25:25).

Kvalifikacije za OI:
Slovenija - Alžir 36:28 (17:11)
Slovenija: Ferlin, Lesjak, Skube 4, Blagotinšek 3, Marguč 4, Janc 5, Potočnik 1, Dolenec 3, Cingesar 2, Gajić 6, Gaber, Zarabec 4, Mazej 3, Ovniček, Bombač 1, Suholežnik.
Alžir: Ghedbane, Zemouchi, Naim 1, Berkous 7, Hadidi 4, Chehbour, Bahna 1, Saker 3, Ensaad 2, Boudjenah 1, Abderahim 1, Bendjilali, Hammouche, Badi 3, Ayoub 5.

Sedmerci: Slovenija 6 (6), Alžir 2 (1).
Isključenja: Slovenija 8, Alžir 6 minuta.
Crveni karton: Bendjilali (20.).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi