Šokantan poraz Barce

Kielce slavilo u Španiji

Šokantan poraz Barce

E. Čaušević

Rukometaši Barcelone pretrpjeli su šokantan poraz na domaćem terenu od Kielcea (31:33) u okviru desetog kola grupne faze Lige prvaka.

Aktueni prvak Evrope poražen je na domaćem terenu od ekipe Kielcea. Iako je Barca bila favorit u ovoj utakmici gosti su uspjeli da prirede veliko iznenađenje. Katalonci su nakon prvog poluvremena imali tri gola prednosti (19:16), ali su u drugom dijelu to prokockali.

Kielce je odigrao fenomenalno drugo poluvrijeme u kojem su brzo stigli prednost Barce i došli do vodstva. Na kraju su gosti slavili sa dva gola razlike (33:31).

Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Lijewski sa četiri gola, dok su po tri dodali Ćupić, Jurecki, Štrlek i Zoroman. U ekipi Barce istakao se Lazarov koji je postigao devet golova.

Liga prvaka, 10. kolo:

Barcelona - Kielce 31:33

Prestov La Rioja 19:21

Vardar - Kolding 34:24

Meshkov - C. Medvedi 32:26

Porto - Vojvodina 37:15

Kristianstad - Montepellier 29:30

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.