U Egiptu počinju ključne borbe: Francuzi i Šveđani imaju "meč" lopte za četvrtinu finala
FOTO: EPA

SP u rukometu

U Egiptu počinju ključne borbe: Francuzi i Šveđani imaju "meč" lopte za četvrtinu finala

H. Zilić

Na SP u Egiptu danas je na rasporedu četvrto kolo druge grupne faze u grupama 3 i 4.

U grupi 3, Norveška je favorit prtoiv Alžira i trijumfom bi napravili veliki korak prema četvrtfinalu. Lider grupe Fracnuska imat će teži zadatak protiv Islanda, koji bi pozitivnim rezultatom ostao u utrci za četvrtinu finala pred zadnje kolo. U trećem duelu ove grupe Portugal igra protiv Švicarske. Portugalci bi trijumfom bili korak od plasmana među osam najboljih.

U grupi 4 će biti dosta drame. Ako Švedska savlada večeras Sloveinju, a Egipat Bjelorusiju, bit će na mali korak od plasmana u četvrtinu finala.

U slučaju trijumfa Slovenije i Bjelorusije, tek bi se tad zakuhalo pred zadnje kolo. RHF igra protiv otpisane Sjeverne Makedonije, a trijumfom bi ostali u igri za plasman dalje pred zadnje kolo.

Raspored i satnica:

15:30 Sjeverna Makedonija - RHF
15:30 Švicarska - Portugal

18:00 Egipat - Bjelorusija
18:00 Island - Francuska

Potražite više informacija na temu Rukometni EURO 2024:

20:30 Norveška - Alžir
20:30 Slovenija - Švedska

Posebno zanimljivo biće u duelu Slovenije i Švedske, a kvote za ovaj spektakl pronađite na stranici MOZZART kladionice!

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi