Danas ćemo saznati sve učesnike drugog kruga SP-a za rukometaše

Konačan rasplet u prvoj grupnoj fazi

Danas ćemo saznati sve učesnike drugog kruga SP-a za rukometaše

H. Zilić

Na SP-u za rukometaše koje se održava u Egiptu, danas su na rasporedu mečevi trećeg kola u grupama A, B, C, D , nakon čega ćemo znati sve učesnike drugog kruga takmičenja.

Najuzbudljivije bi trebalo biti u grupi B, gdje sve selekcije imaju šansu za prolazak dalje. Španija je lider sa tri boda, Poljska i Brazil imaju dva boda, a Tunis jedan osvojen bod. Danas se sastaju Španija - Tunis i Brazil - Poljska.

Reprezentacija Zelenortskih Ostrva je zbog koronavirusa napustila Egipat, tako da iz grupe A dalje idu Njemačka, Mađarska, Urugvaj, a današnji duel Njemačke i Mađarske će dati odgovor na pitanje koja će selekcija biti prvoplasirana.

U grupi C, Katar i Hrvatska su prošli dalje, a u međusobnom duelu će odlučiti o pobjedniku grupe C, dok će Japan i Angola u direktnom duelu odlučiti o trećem putniku u drugu fazu takmičenja iz ove grupe.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

I konačno u grupi D, Danska i Argentina će igrati za prvo mjesto, dok će Bahrein i DR Kongo odlučiti o trećem mjestu u grupi. U meču Bahreina i DR Kongo, nema sumnje da će afrička selekcija imati veću podršku neutralnih navijača, a razlog je Gauthier Mwumbi, koji je svojom građom i kilažom stigao u centar svjetske sportske javnosti, a na svom kontu ima osam golova u prva dva meča.

Iz preostale četiri grupe, plasman dalje su obezbijedile selekcije Francuske, Norveške, Švicarske, Portugala, Islanda, Švedske, Egipta, Sjeverne Makedonije, RHF, Slovenije i Bjelorusije.

Top Komentari

AmarSahi
Ko o čemu, SportSport.ba o Gauthieru Mwumbiu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi