Spašava se Vardar!

"Spasitelj" stigao

Spašava se Vardar!

A. Čaušević

RK Vardar bi mogao izbjeći bankrot i biti konkurentan i sljedeće sezone povratkom predsjednika Mihajla Mihajlovskog.

Vardar koji je u posljednjih nekoliko godina bio prvak Evrope dva puta iza sebe je imao izuzetno tešku godinu. Prijetio mu je bankrot, ali to bi se moglo izbjeći.

Sergei Samsonenko više ne može finansijski podržavati klub te će odstupiti sa funkcije, a njega će naslijediti bivši predsjednik Vardara i sadašnji predsjednik SEHA lige, Mihajlo Mihajlovski.

Mihajlovski je tu informaciju potvrdio medijima u Sjevernoj Makedoniji. Samsonenko će u narednim danima isplatiti plate igračima koje ih sljeduju, a Vardar će u prvim danima juna dobit novog-starog predsjednika.

Okupljanje sponzora i pregovori s igračima da se stvori konkurentan tim i sljedeće sezone su već početi. Situacija će biti jasnija nakon 15. maja.

Cilj je zadržati neke od ključnih igrača kao što su Sergei Gorbok, Timur Dibirov, Ivan Čupić, Gleb Kalarash te kapiten Stojanče Stoilov. Mihajlovski je već potvrdio da će Stevče Alusevski biti trener i sljedeće sezone.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi