Srbija ispustila pobjedu u zadnjim sekundama, Crnogorke bolje od Tunisa

Svjetsko prvenstvo u rukometu (Ž)

Srbija ispustila pobjedu u zadnjim sekundama, Crnogorke bolje od Tunisa

Utakmica četvrtog kola grupe D Svjetskog prvenstva u rukometu između Srbije i Holandije je završena remijem, rezultatom 27:27.

Rukometašice Srbije su imale prednost od jednog gola sve do samog finiša, a onda su Holanđanke u posljednjim sekundama susreta došle do izjednačenja i remija.

Najefikasnija u timu Srbije je bila Marina Dmitrović sa devet golova, dok je kod Holanđanki odličnu partiju pružila Lois Abbingh koja je susret završila sa sedam golova na svom kontu.

Kada je u pitanju grupa D, Južna Koreja je došla do laganog trijumfa nad reprezentacijom Kameruna rezultatom 33:21, dok su Njemice deklasirale selekciju Kine (24:9).

Reprezentacija Crne Gore je u meču četvrtog kola grupe C opravdala ulogu favorita i slavila pobjedu nad Tunisom rezultatom 29:23.

Crnogorke su nakon iznenađujućeg poraza od Japana, danas došle do sigurne pobjede, iako ni Tunižanke nisu imale namjeru predati se bez borbe.

U drugom susretu grupe C koji je završen nešto ranije Ruskinje su, iako su bile izrazite favoritkinje, teškom mukom došle do pobjede nad Japanom rezultatom 29:28.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi