Srbija šokirala Nizozemsku, remi Španije i Švedske

Evropsko prvenstvo u rukometu za žene

Srbija šokirala Nizozemsku, remi Španije i Švedske

Esmer Oštraković

Odigrane su posljednje dvije utakmice dana na Evropskom prvenstvu za žene i to između Nizozemske i Srbije, te Španije i Švedske.

Srbija je napravila podvig i ostvarila pobjedu, dok su Španija i Švedska odigrale neriješeno.

Nizozemska je sjajno ušla u utakmicu, te su rukometašice ove selekcije na poluvremenu imale vodstvo od šest razlike, a bilo je 15:9.

Ipak, u drugom poluvremenu sjajna igra Srbije. Uspjele su reprezentativke Srbije da u drugom poluvremenu dobiju sa 10:20, te su tako ostvarile pobjedu. Konačan rezultat utakmice bio je 25:29.

Srbiju je do pobjede vodila Krpez koja je postigla devet golova, dok je najefikasnija kod Nizozemske bila Snelder sa pet postignutih golova.

Nizozemska - Srbija 25:29 (15:9)

Španija i Švedska su na veliko iznenađenje odigrale neriješeno, a to je jako veliki kiks za reprezentaciju Španije.

Nakon prvog poluvremena Španjolke su imale prednost od tri razlike, a rezultat na semaforu bio je 13:10 u njihovu korist.

Ipak, u drugom poluvremenu su odigrale dosta lošije, te su dopustile Šveđankama da naprave iznenađenje.

Po četiri gola su u Španiji postigle Hernandez i Pena, dok je kod Švedske najefikasnija bila Petren sa osam postignutih golova.

Španija - Švedska 23:23 (13:10)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi