Srbijanke protiv Crnogorki u osmini finala

Svjetsko prvenstvo

Srbijanke protiv Crnogorki u osmini finala

E. Škorić

Rukometašice Srbije zauzele su prvo mjesto u grupi i plasirale se u osminu finala Svjetskog prvenstva gde će igrati sa Crnom Gorom.

Srbijanke su u meču odluke pobijedile Koreju sa 33:28, čime su zauzele prvo mjesto.

Sve vremene je duel Srbijanki i Korejanki bio neizvjestan, vodila se žestoka borba do kraja, da bi ipak u finišu Srbijanke uspjele da slomiju otpor rivalki i da se rezultatski malo odlijepe, pa na kraju ostvare pobjedu.

Najefikasnije su u timu Srbije bile Damnjanović i Pop-Lazić sa po pet golova, četiri je dala Lekić, a Krpež-Šlezak, Lavko i Radosavljević su dale po tri pogotka.

U osmini finala Srbijanke će igrati protiv Crnogorki, koje su danas remizirali s Brazilkama i zauzele su četvrto mjesto u grupi B. Junakinja Crne Gore je Marina Rajčić, koja je odbranila zicer 25 sekundi prije kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti