Šta je sa Bosnom i Hercegovinom? Pet kandidata za dvije pozivnice za SP u rukometu

Francuski mediji prenose

Šta je sa Bosnom i Hercegovinom? Pet kandidata za dvije pozivnice za SP u rukometu

A. Čaušević

Odlukom da se ne odigraju kvalifikacije i baraž za Svjetsko prvenstvo u rukometu EHF je razljutio mnoge reprezentacije.

Sve je veći broj reprezentacija koje će aplicirati za dobijanje specijalne pozivnice kako bi nastupile na završnom turniru u Egiptu.

Za dvije pozivnice apliciralo je pet reprezentacija, a među njima za sada nema Bosne i Hercegovine. Kandidati za dobijanje pozivnica su Rusija, Poljska, Sjeverna Makedonija, Srbija i Crna Gora, prenose francuski mediji.

Za sada se na SP plasiralo 28 reprezentacija, čeka se šampion Sjeverne Amerike te pobjednik kvalifikacionog turnira Južne i Centralne Amerike. Preostala dva mjesta su rezervisane za pozivnice.

Ukoliko Olimpijske igre ponovo budu prolongiranje pobjednik Svjetskog prvenstva 2021. godine se neće plasirati na Igre.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi