Šta li će biti s Prcom i Panićem? Azoty dobio novog trenera

Žele se približiti vodećem dvojcu

Šta li će biti s Prcom i Panićem? Azoty dobio novog trenera

Nikola Prce produžio je ugovor sa ekipom Azoty Pulawy na još jednu sezonu u kojoj će ovaj klub pokušati ozbiljnije ugroziti vodeći neprikosnoveni dvojac Kielce i Wislu.

Prošlu sezonu Azoty Pulawy završio je na trećem mjestu u poljskom prvenstvu nakon što je u polufinalu doigravanja poražen od Kielcea u dva susreta, a zatim u susretu za treće mjesto svladao dva puta Gwardiju Opole.

U težnji da se dodatno približi vodećem dvojcu i smanji razliku u kvaliteti Pulawy se odlučio na dovođenje poznatog imena na trenersku klupu, pa će tako ulogu šefa stručnog štaba preuzeti Bartosz Jurecki, proslavljeni poljski reprezentativac koji je nedavno završio igračku karijeru.

Među prvim igračkim pojačanjima su i dva hrvatska internacionalca Jerko Matulić i Ante Kaleb.

Matulić je prošlu sezonu nosio dres Nantesa s kojim je igrao na završnom turniru Lige prvaka, a Kaleb dolazi iz njemačke Bundeslige gdje je nastupao za Lübbecke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije