Kraj za Panića i Azoty

Kielce ipak prejak

Kraj za Panića i Azoty

Midhat Šljivak

Rukometaši Azotyja poraženi su u revanš meču polufinala poljskog prvenstva na gostovanju kod Vive Kielcea 35:34, te su okončali nastup u ovoj sezoni.

Kielce je u ovaj meč donio veliku prednost iz prvog meča. Dobili su Azotyja na gostovanju 37:27 i danas su samo lagano odradili ostatak posla.

Domaći rukometaši su igrali opušteno ovaj duel. Azoty je to koristio u prvom poluvremenu i imali su plus tri nakon 30 minuta igre (15:18).

Međutim, u nastavku Kielce pojačava ritam i na kraju stiže do nove pobjede i plasmana u finale, gdje ih čeka Wisla Plock.

Reprezentativac BiH Marko Panić postigao je četiri gola u poraženom timu, aa Kielce je vodio Bombac sa pet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi