Šta može Lejla Hairlahović?
Lejla Hairlahović bila je jedini kandidat za upražnjeno mjesto generalnog sekretara nakon što je s te pozicije za samo tri mjeseca "pobjegla" Šejla Tančica

Izabrana na poziciju generalnog sekretara

Šta može Lejla Hairlahović?

Ovo bi trebao biti jedan radni dan u životu generalnog sekretara Rukometnog saveza BiH: Prije devet - dolazak na posao. Dok se ispozdravljate s čitava dva čovjeka koja još dolaze na posao (nekad je to jedan, ponekad su dva), u tome prođe sedam-osam sekundi.

Eh, onda ide prebiranje po papirima, provjeri mail, ako se kome šta treba odgovoriti - odgovori i onda ne moraš sam sebi vezati ruke. Nakon uobičajenih radnji one postaju svezane same od sebe.

Nije u drugim Savezima tako, ali u drugim Savezima postoji ID broj. Ako namaknete svojim menadžerskim sposobnostima nekog novca postoji način kako taj novac da vam se uplati.

Ovako, kako je kod nas možete biti menadžer svemira, ekspert sa Oxforda ili Yalea, znate koliko vam to vrijedi? Badava.

Možete se na glavu nasaditi ali vaša smislenost bit će još uvijek nepostojeća.

Ili će možda Lejla Hairlahović promijeniti postojeći kurs? Ne može i pored silne želje da popravi u svome segmentu išta što se popraviti da.

Lejla Hairlahović je bila jedini kandidat za generalnog sekretara pa je i sama ta činjenica indikativna. Niko neće da se laća Sizifova posla.

Ukupno su trebala zapravo biti dva kandidata, govorkalo se da bi funkciju trebao preuzeti Ammar Švrakić, no navodno bilo je određenih nepravilnosti u dokumentaciji.

Ovako, oko četiri će svakog dana Lejla završavati svoje radno vrijeme svezanih ruku. Ko će joj isplaćivati plaću, kako će ona svojim radnicima isplaćivati plaću, ne zna se - bar ne dok Sud ne odluči šta će biti sa Savezom.

Prilika da se nešto pokrene propala je sa Kenanom Magodom, ali je njegov neizbor pokazao da vladavina podobnih, nauštrb sposobnih i dalje traje. Makar u "novom" Savezu činili sve da isprave krivu Drinu svojih prethodnika.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Generalni sekretar ispade ovako nebitna funkcija, dok se sav prethodni dug istovremeno adresira davnom generalnom sekretaru.

Bitna je dakle ta funkcija, itekako. Možda i najbitnija. Zato Lejla, ko si, da si - neka ti je sretno!

Top Komentari

Filangi
Lejla Hairlahović je osoba koja je u potpunosti spremna za ovako jednu funkciju, u normalnom savezu. Nadam se da se "neće potrošiti ona i njeni krediti" tapkajući u mjestu (u ovako nenormalnom savezu), a da sama tome nije kriva. Inače, dugogodišnja rukometašica, godinama u cazinskoj Krajini, i u tuzlanskom Jedinstvu i dugo godina uspješan sportski radnik, između ostalog. Sretno Lejla, znam ko si i šta možeš!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi