Šta se dešavalo u prvim poluvremenima ostalih mečeva: Odgovaraju li nam rezultati?

Bh. tim se bori za Evropsko prvenstvo

Šta se dešavalo u prvim poluvremenima ostalih mečeva: Odgovaraju li nam rezultati?

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine u ovim trenucima u Češkoj igra odlučujući susret za plasman na Evropsko prvenstvo.

Mnogo je kalkulacija bilo prije ove utakmice kada je u pitanju naš prolazak dalje, a na poluvremenu su neke stvari ipak malo jasnije.

Kao prvo, naš tim vodi u Češkoj sa 11:10 nakon prvih 30 minuta i mi se još uvijek s pravom nadamo da će izabranici Bilala Šumana do kraja oscvojiti barem bod jer bi nas on sigurno vodio na historijski Euro.

Ipak, ako to ne bude slučaj, odnosno ako izgubimo u Ostravi, trebamo do kraja pratiti i ostale rezultate.

Naravno, Zmajevi bi se u tom slučaju mogli nadati da će kroz poredak najboljih trećeplasiranih reprezentacija otići na Euro, ali da bi se to dogodilo trebaju nam se poklopiti neki rezultati iz drugih grupa.

Pozitivna stvar za naš tim je ta da Sjeverna Makedonija vodi protiv Grčke sa 13:11, kao i da Turska gubi na strani od Islanda (12:9). Također, odgovara nam i rezultat iz Mađarske koji kaže da Italija gubi od domaćina sa 16:14, ali nam na ruku ne ide što Holandija vodi protiv Latvije sa 13:11.

Bilo kako bilo, treba reći da smo trenutno vrlo vrlo blizu Eura čak i ako izgubimo u Ostravi, ali treba ipak sačekati kraj i našeg i ostalih mečeva pa ćemo tek tada sa sigurnošću moći reći da li smo na Euru ili ne.

U svakom slučaju nadamo se da će naši momci uzeti barem bod protiv Češke pa da nećemo morati ni gledati rezultate iz drugih grupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi