Stanković: Sve osim pobjede u Prijedoru bilo bi razočarenje

Bek Vogošće Poljine Hills jasan

Stanković: Sve osim pobjede u Prijedoru bilo bi razočarenje

D. Rakanović

U okviru 20. kola Premijer lige BiH za rukometaše lider na tabeli Vogošća Poljine Hills gostuje ekipi Prijedora.

Vogošća u dosadašnjem dijelu sezone ima samo jedan poraz i jedan remi, dok su ostale utakmice pobijedili.

Desni bek Vogošće PH Stanko Stanković ističe da ekipa ima blage oscilacije u igri, ali da je to normalno.

"Ekipa Vogošće PH je u svakom smislu dobro organizovan i ozbiljan klub na zdravim osnovama i zaista je čast biti dio ovoga kolektiva. Igramo dosta dobro sa blagim oscilacijama što je i normalno u ovom dijelu sezone. Naravno, još tražimo pravu formu i tempiramo je za ono što nas očekuje u maju, kada se bude igrala Liga za prvaka", rekao je Stanković, koji se nedavno vratio u Vogošću PH.

"Dosad sam odigrao tri službene utakmice i vidim po sebi da mi treba još mečeva da bih ušao u pravu formu. Ono što mi je najvažnije je da trener i saigrači imaju razumijevanja za takve stvari", iskren je Stanković.

On ističe da je gostovanje u Prijedoru jedno od najtežih u ligi, ali da je cilj Vogošće PH samo pobjeda.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

"Teren u Prijedoru je jedno od težih gostovanja u Premijer ligi. Oni su ove sezone dosta podbacili u odnosu na prethodne i slijedi im grčevita borba za opstanak. Tako da oni sa pobjedom protiv nas mogu dosta toga da dobiju i poprave plasman. Međutim, prihvatamo ulogu favorita, ne bježimo od toga i sve drugo osim pobjede za nas bi bilo razočaranje", završio je Stanković.

Utakmica Prijedor - Vogošća Poljine Hills igra se u srijeda od 19 sati, a pravdu će dijeliti sudijski dvojac Dražen Begić i Andrija Knezović iz Mostara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije