Turnir prijateljstva opravdao očekivanja, trofej osvojile rukometašice Iskre

Međunarodnog karaktera

Turnir prijateljstva opravdao očekivanja, trofej osvojile rukometašice Iskre

Haris Zilić

OŽRK Iskra Stolac nastavio je s aktivnostima u ovoj godini.

Prethodni vikend u Berkovićima bili su domaćini Međunarodnog rukometnog turnira prijateljstva.

Učestvovalo je pet ekipa, četiri iz Bosne i Hercegovine i Feniks iz Podgorice predstavnik Crne Gore. Prvobitno je na turniru trebalo da učestvuje šest ekipa, ali ŽRK Metković iz Hrvatske otkazao je učešće iz opravdanih razloga, obzirom da je nekoliko igračica imalo zdravstvene probleme.

Turnir je održan u konkurenciji mlađih kadetkinja generacija 2008. i mlađe.

Pored domaćina Iskre iz Bosne i Hercegovine nastupio je i ŽRK Hercegovina Nevesinje, RK Turbina Jablanica i HRK Čapljina.

Igrao se grupni format pet ekipa, tako da je svaki tim igrao četiri utakmice, a titulu je osvojila Iskra koja je imala omjer od tri pobjede i jednog poraza.

Drugo mjesto je pripalo Hercegovini iz Nevesinja, trećepalsirani je bio Feniks, četvrto mjesto je osvojila Čapljina, a petoplasirana je bila Turbina.

Proglašeni su i najbolji pojedinci na turniru. Najbolji strijelac je Lana Terzić (Hercegovina), najbolji igrač Nevena Šćekić (Feniks), a najbolji golman Lemana Pelja (Iskra).

Turnir je prošao je prošao u fer i korektnom nadmetanju i druženju, što je svakako i glavni cilj ovakvih manifestacija.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi