Stolac i Hadžići slave titule na jugu

Završena ORL u svim kategorijama

Stolac i Hadžići slave titule na jugu

H. Zilić

Stiglo je do kraja još jedno rukometno takmičenje u Bosni i Hercegovini.

U nedjelju 22.5.2022.godine u Jablanici odigrano je posljednje 14. kolo ORL jug za rukometašice u kategoriji mlađih kadetkinja i pionirki.

Titula u konkurenciji mlađih kadetkinja otišla je u Stolac za OŽRK Iskra koji je odigrao furioznu sezonu i sasvim zasluženo stigao do naslova na jugu.

Konačni poredak, mlađe kadetkinje :

1. OŽRK Iskra Stolac
2. ŽRK Sloga Gornji Vakuf-Uskoplje
3. RK Hadžići
4. RK Lokomotiva Mostar
5. RK Turbina Jablanica
6. ŽRK Leotar Trebinje

Najbolji strijelac: Džejla Mešić (RK Lokomotiva Mostar), najbolji Golman: Nejra Hajrić (ŽRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje), najbolji igrač: Anđela Previšić (OŽRK Iskra Stolac)

U kategoriji pionirki najbolje su bile rukometašice RK Hadžići, koje su do titule došle ispred vrlo dobre ekipe trebinjskog Leotara.

1. RK Hadžići
2. ŽRK Leotar Trebinje
3. OŽRK Iskra Stolac
4. RK Turbina Jablanica
5. RK Lokomotiva Mostar

Najbolji strijelac: Farah Merjem Hadžović (RK Hadžići), najbolji golman Ema Šapuh (RK Lokomotiva Mostar), najbolji igrač Hana Salihović (RK Hadzići)

Već ranije završeno je takmičenje u kategoriji kadetkinja i cicibanki, a ukupno u četiri uzrasne kategorije odigrano je 75 utakmica u ovosezonsko Omladinskoj regionalnoj ligi jug za rukometašice.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi