Studenti bolji od Konjuha za jedan gol

Premijer liga BiH, 6. kolo

Studenti bolji od Konjuha za jedan gol

Mladi sastav sarajevske Bosne nastavio je sa sjajnim igrama u Premijer ligi BiH. U okviru 6. kola domaćeg prvenstva izabranici Zuhdije Korkarića u jednoj vrlo teškoj i zanimljivoj utakmici savladali su Konjuh iz Živinica rezutatom 24:23.

Ovom pobjedom Studenti su se bodovno izjednačili sa zeničkim Čelikom koji je sinoć bio bolji od Zrinjskog. 

Na samome startu utakmice gostujući rukometaši su imali vodstvo koje su držali sve do pred kraj prvog dijela igre, kada je Bosna prelomila i povela sa 14:11.

U nastavu meča rukometaši Bosne su zaigrali nešto angažovanije, pa se na kraju može reći da je pobjeda od jednog gola razlike zaslužena. 

U pobjedničkoj ekipi koja je svoje susrete ponovo počela igrati u dvorani Skenderija najefikasniji su bili Zulfić i Delić sa po šest pogodaka, dok je najbolji pojedinac u redovima gostiju bio Brkić koji je u sedam navrata pogodio mrežu domaćina. 

Svakako treba i pohvaliti domaćeg golmana Efendića koji je upisao 23 uspješne odbrane.

Bosna Sarajevo – Konjuh Živinice 24:23

Dvorana Skenderija, Gledalaca 450. Sudije: Begić i Knezović (Mostar), Delegat: Čađo (Kozarska Dubica). Isključenja: Bosna 8 minuta, Konjuh 12 minuta. 

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Bosna: Efendić 23 odbrana, Fejzović, Građan 3, Memić 4, Delić 6, Grab, Halilković, Alibegović, Hrbat 3, Vranac, Perić 2, Bečić, Bračković, Zulfić 6, Dedajić, Mehinagić. Trener: Zuhdija Korkarić

Konjuh: Omerović, Husić 2, Hasić, Memić, Brkić 7, Alijagić, Zildžić 4, Krečković 3, Pejkušić, Smajić 2, Begić, Tufekčić 5, Suljanović, Bukvić, HAdžiomerović. Trener: Emir Junuzović

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije