Studenti slavili u Gradačcu, Delić briljirao

Iako je tek 3. kolo

Studenti slavili u Gradačcu, Delić briljirao

Adnan Beganović

U derbiju 3. kola Premijer lige za rukometaše sarajevska Bosna je u Gradačcu bila bolja od istoimene domaće momčadi (33:29).

Nakon što su u prva dva kola upisali pobjedu i remi, večeras su izabranici Zuhdije Korkarića stigli do novog trijumfa, te su tako iako je tek 3. kolo, najavili pohod za titulu.

Na veoma teškom gostovanju u Gradačcu rukometaši Bosne su sasvim zasluženo slavili sa 33:29.

Do pobjede su Studente vodili Vedran Delić sa devet, te Muhamed Zulfić sa šest pogodaka, dok su Slaven Šijaković sa 10, te Almir Doborac sa šest pogodaka bili najefikasniji kod Gradačca.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Na kraju dodajmo da je Čelik slavio na gostovanju u Čapljini sa ubjedljivih 33:24, dok je Goražde na svom terenu upisalo pobjedu u duelu sa Slogom (29:28).

Premijer liga BiH, 3. kolo:
Gradačac - Bosna 29:33 (16:19):
GRADAČAC: Halilković, Hasanbašić, Šahdanović 2, Zrnić 3, Hrnjić, Pedić 5, Duraković, Bristrić, Maksimović, Isić, Hećimović, Petrović, Šijaković 10, Doborac 6, Sarajlić 2, Džinović 1. Trener: Muhamed Doborac.
BOSNA: Mehinagić, Memić 4, Delić 9, Šporer, Grab 1, Lilić, Haliković, Efendić, Perić 2, Hrbat 2, Alibegović 1, Vranac 3, Bračković, Zulfić 6, Građan 2, Dedajić 3. Trener: Zuhdija Korkarić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.