Studenti u sjajnom meču bolji od Krajine, trijumf Gračanice

Prvo pretkolo Kupa BiH za rukometaše

Studenti u sjajnom meču bolji od Krajine, trijumf Gračanice

E. Čaušević

Rukometaši sarajevske Bosne večeras su u fantastičnoj utakmici kao gosti savladali Krajinu.

Krajina i Bosna sastali su se večeras u Cazinu u meču prvog pretkola Kupa Bosne i Hercegovine, a u sjajnoj utakmici na kraju je slavio sarajevski tim rezultatom 32:21.

Veoma izjednačen meč večeras su pratili navijači u Cazinu, a na kraju je Bosna na iskustvo uspjela da slavi i plasira se dalje. Prvo poluvrijeme bilo je 16:13 za goste, ali je Krajina uspjela u drugom dijelu da se vrati. Ipak, Bosna je uspjela u samom finišu da prelomi meč i na kraju dođe do pobjede.

Najefikasniji na meču bio je rukometaš domaće ekipe Nerdin Vunić sa 11 golova, dok je Asim Kapić postigao šest golova. 

U naredni krug plasirali su se i rukometaši Gračanice koji su na domaćem terenu večeras savladali Derventu sa 25:23. Najefikasniji kod domaćih bio je Darko Ilić sa osam golova, dok se kod gostiju istakao Zvjezdan Sibinčić sa šest golova.

Kup BiH, 1. pretkolo:

Krajina -  Bosna 31:32

Gračanica - Derventa 25:23

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi