Sutra je novi početak za bh.ženski rukomet,

Sve spremno za rukometni turnir u Tuzli

Sutra je novi početak za bh.ženski rukomet,

E. Dindić

Sutra počinje  IHF/EHF Women's Trophy 2018 u Tuzli za rukometašice, te nakon mnogo godina nastupiće i jedna selekcija Bosne i Hercegovine. Tim povodom organizirana je press konferencija gdje su se prisutnim medijima obratili generalni sekretar RSBIH Lejla Hairlahović, selektorica Kornelija Rajković Leko i tri reprezentativke Adelisa Dautović, Amela Džakmić i Andrea Soldo. 

Generalni sekretar RSBIH Lejla Hairlahović istakla je kako je zadovoljna da su stroge inspekcije EHF prošli uspješno.

"Sve inspekcije EHF, su prošle uspješno. Još par detalja je ostalo i sve će biti spremno za početak turnira. EHF je posvetio zaista mnogo turniru, a najbolji pokazatelj svega je taj da će putem svoje platforme sve utakmice biti u direktnom prijenosu. Pozivamo publiku da dođe i da nas podrži".

Selektorica Kornelija Rajković Leko istakla je zadovoljstvo do sada urađenim pripremama, koje su se odvijale u Grudama i Lukavcu, ali i gostoprimstvom na koje su naišle.

“Curama je bilo naporno, one nisu navikle na ovakav rad i vidim da su malo umorne. Danas imaju dan odmora i psihičku pripremu za Azerbejdžan. Za nas je ovo sve novo i stvarno ističem kako je ovo veliki korak za ženski rukomet u BiH. Moje najveće očekivanje je bilo da se sve pokrene i da se uspije zadržati kada je reprezentacija u pitanju. Uvjerena sam da će djevojke dati sve od sebe da se postigne što bolji rezultat na turniru”kazala je Rajković Leko te dodala:

"Što se tiče protivnica, one su nama nepoznanica kao i mi njima, te sigurna sam da će biti mnogo iznenađenja"

Rukometašice Adelisa Dautović, Amela Džakmić i Andrea Soldo složne su u tome da se jako dobro radilo na pripremama.

“Pripreme su dobro prošle, dali smo svoj maksimum, trudile smo se… Dosta smo se uigrale za ovo kratko vrijeme, a radili smo dosta na taktičkim pripremama. Vjerujem da možemo mnogo”, rekla je Dautović

Amela Džakmić iz zavidovićke Krivaje također je istakla kako se na pripremama dobro radilo.

“Mislim da možemo daleko dogurati na turniru, ako damo sve od sebe. Zdrave smo, voljne smo, puno smo želje i motiva i jedva čekamo da turnir počne"

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (Ž):

Sjajna igračica Katarine Andrea Soldo isto je puna očekivanja pred početak turnira.

"Mislim da smo odradile dobar dio posla na pripremama. Bilo je umora, ali nadam se da ćemo ostvariti dobar rezultat na turniru”,

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi