"Sva takmičenja za ovu sezonu treba trajno prekinuti"

Oglasili se iz MRK Sloga Gornji Vakuf

"Sva takmičenja za ovu sezonu treba trajno prekinuti"

E. Oštraković

Još uvijek se traži najbolje moguće rješenje kada je riječ o rukometnoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Neki klubovi su za trajni prekid lige, neki su za nastavak, ali glavni problem je, naravno u slučaju prekida lige, šta uraditi po pitanju plasmana.

Svoj stav iznijeli su iz MRK Sloga Gornji Vakuf, a mi ga prenosimo u cjelosti:

"Poštovani,

Povodom nastale pandemije virusa COVID-19 i trenutnog stanja u našoj zemlji, te neizvjesnosti u vezi trajanja iste Uprava našeg Kluba je stava da se sva takmičenja za ovu sezonu trebaju trajno prekinuti i da UO RS BiH zajedno uz saglasnost klubova donese konačno rješenje u što kraćem roku.

Želja svih nas je da se takmičimo na terenu i svoj plasman ostvarimo isključivo rezultatima s terena, ali u ovoj situaciji, na žalost svih nas, to nije moguće i primorani smo da tražimo najbolje rješenje za okončanje takmičarske sezone.

Kada uzmemo činjenicu da smo u našoj ligi odigrali preko 50% utakmica i da imamo osnove da se odredi konačan poredak smatramo da je najbolje rješenje zaključiti sezonu prema trenutnom plasmanu na tabeli PL. Uzimajući u obzir da će ovim rješenjem određen broj klubova biti nezadovoljan jer će se nekima uskratiti pravo borbe za prvaka, za opstanak u ligi ili za ulazak u PL mišljenja smo da treba razmisliti o varijanti razigravanja za prvaka PL, te za opstanak, odnosno plasman u PL, naravno ako se za to steknu uslovi. Način na koji će se to ostvariti potrebno je da o tome odluči UO RS BiH. Mišljenja smo da svakako nije pošteno administrativnom odlukom kazniti neki Klub ispadanjem iz lige ili drugom Klubu onemogućiti ulazak u viši rang.

Također naš stav je da sezona 2020/21 mora biti u skladu sa već donesenim sistemom takmičenja i u skladu sa važećim propozicijama. Opciju proširenja lige naš Klub neće podržati.

Najbitnije u ovoj situaciji je da se čuje glas svih klubova i da se uvaži mišljenje jer klubovi su ti koji se takmiče i koji finansiraju rad RS BiH.

Vrijedi istaći i da je našem savezu došlo mišljenje iz EHF-a gdje su predstavnici EHF-a naglasili da u ovakvoj situaciji je najbitnije ostvariti dobar kontakt sa klubovima i usvojiti mišljenje većine klubova.

Potražite više informacija na temu Rukometno prvenstvo BiH (M):

Mi imamo puno povjerenje u UO RS BiH i nadamo se da će donijeti odluku koja je u interesu većine klubova, i koja ima za cilj napredak rukometa u BiH.

Svim našim prijateljima želimo zdravlje, i da se ubrzo vratimo redovnim aktivnostima", kažu iz Upravnog odbora MRK Sloga iz Gornjeg Vakufa.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi