Tarabochia pokidao ligamente, neće igrati protiv Finske

Prvi problemi za selektora Šumana

Tarabochia pokidao ligamente, neće igrati protiv Finske

Selektor rukometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Bilal Šuman našao se u prvim problemima pred nastavak kvalifikacija za Euro.

Ostalo je nešto manje od mjesec dana do susreta protiv Finske, a naša reprezentacije je ostala bez pouzdanog srednjeg beka Marka Tarabochije.

Kako javljaju mediji u Poljskoj, on je pokidao ligamente koljena i sa parketa će izbivati nekoliko mjeseci. Drugim riječima, neće biti u prilici da pomogne svojim saigračima u vrlo važnim susretima.

Inače, naša selekcije 11. aprila gostuje Finskoj u okviru 3. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, a tri dana kasnije u Mejdanu igramo protiv istog protivnika.

U prva dva kola naša selekcija je pobijedila u gostima Bjelorusiju sa 30:29 i izgubila kući od Češke 25:20. Ukoliko pobijedimo oba susreta protiv Finske, plasirat ćemo se na Evropsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti